Skip to content

Betong

ER DU KLAR TIL Å BYGGE MED BETONG?

Betong er et allsidig materiale og er et av de mest brukte byggematerialene i verden i vår tid. Bare fantasien setter grenser for betongens formbarhet. Betong kan støpes i faste former eller den kan støpes med glidende forskaling som ved støping av broer og tårn. Riktig produsert og ved normal bruk har betong lang levetid og stor styrke.

HVA SKAL DU BYGGE?

Betong er verdens mest brukte byggemateriale, og bruksområdene er utallige. Men betong er ikke bare betong. Enten det være seg garasjegulv, industrigulv, vegger eller en støttemur så kontakt oss på Berg Betong for veiledning, tips og råd om den beste løsningen og det rette produktet.

Håndtering av fersk betong

Beskytt alltid øynene mot sprut av sementslam eller betongsøl – bruk vernebriller. Bruk alltids arbeidsklær med lange ermer og bukser, selv om det er varmt. Pass på å ha buksene tredd utenpå støvlene. Beskytt alltid hendene med vanntette arbeidshansker. Anvend alltid vernestøvler. Skift arbeidsklær som er gjennombløte av fersk betong. 

Forberedelser

Betongtype og mengde må være avklart, og byggeplassen klargjort for mottak og utstøyping. Det må være god og sikker atkomst for betongleveransen. Alle tekniske krav, godkjenninger og beskrivelser må være kjent og følges når arbeidet settes i gang. Legg til 5-10 % i sikkerhetsmargin til teoretisk beregnet volum. Ved bruk av pumpe må det bestilles 500 liter ekstra betong.

Levering

Opptil 7 m³ på bilen. Langrenne inntil 9 meter kan bestilles. PUMI (kombinert bil og pumpe) inntil 3,5 m³. Betongpumpe kan avtales. Vi samarbeider med Jensen Pumpebetong og Betongtransport Nord ved levering av betong.

Herding

Herdetiden vil være avhengig av temperatur og konstruksjon. Her kan det være nyttig å konsultere våre fagfolk for å unngå riss og andre uheldige feil.

Etterbehandling

Hvilken etterbehandling som er nødvendig avhenger av det enkelte prosjekt. Sjekk gjerne tekniske beskrivelser/datablad på forhånd.  Våre egne fagfolk har høy kompetanse står også gjerne til tjeneste med råd.